ua en ru

Росія відпустила 63 українських солдата в обмін на 9 десантників

Росія відпустила 63 українських солдата в обмін на 9 десантників.

Росія відпустила 63 українських солдата в обмін на 9 десантників. Про це повідомив заступник командувача повітряно-десантними військами РФ Олексій Рагозин, передає російський "Перший канал".

"Тільки що відповідними органами РФ Україні були передані 63 українських військовослужбовців, які 27 серпня перейшли російський кордон. Літаком військово-транспортної авіації українські військовослужбовці були перевезені в аеропорт Бєлгорода і доставлені автобусами на пункт пропуску "Нехотєєвка", де відбулася їхня передача українській стороні", - повідомив заступник командуючого ВДВ Олексій Рагозин.

Нагадаємо, 25 серпня 2014 р. спільна група Збройних сил України та СБУ під селищем Дзеркальне Донецької області затримала 10 військовослужбовців повітряно-десантних військ Росії з військової частини 71211, 331 полку 98 дивізії. Росіяни були затримані з особистими документами та зброєю.

Державні російські ЗМІ з посиланням на джерело в Міноборони РФ повідомили, що затримані в Україні російські десятники випадково забрели в Україну, нібито заблукавши.

За фактом вторгнення російських десантників в Україну було відкрито кримінальне провадження.