ua en ru

Росія випереджає НАТО нарощування бойової потужності в Балтійському регіоні, - RAND

Росія випереджає НАТО нарощування бойової потужності в Балтійському регіоні, - RAND Фото: прапор НАТО (nato.int)

По кількості танків Росія буде перевершувати НАТО в співвідношенні 5,9 до 1

Згідно зі звітом американського аналітичного центру RAND, Росія буде володіти значною місцевою перевагою в будь-якій конфронтації з НАТО, близькій до власного кордону. Про це інформує The Economist.

"США та їх європейський союзник НАТО витратили на оборону в 2015 році 871 мільярд доларів, у той час як Росія - 52 мільярди. Але звіт аналітичного центру RAND свідчить про те, що зараз реальність дещо інша", - пише видання.

Те, що турбує командирів НАТО - це величезна кількість бойової потужності, яку Росія може зосередити в дуже короткий термін в Балтійському регіоні.

"RAND виявив, що в основних бойових танках Росія буде перевершувати чисельність НАТО на 5,9 до 1; в бойових машинах піхоти - на 4,6 до 1; в ракетній артилерії - 270 осіб до одного. І хоча НАТО буде користуватися суттєвою перевагою в бойових літаках, їх ефективність буде значно знижена, якщо зіткнутися з найпотужнішою у світі інтегрованою системою повітряної оборони", - йдеться в повідомленні.

За словами російського колеги з Міжнародного інституту стратегічних досліджень Бена Баррі, російська перевага над НАТО збільшується завдяки здатності використовувати свої внутрішні транспортні повідомлення для посилення швидкості.

Нагадаємо, що США не будуть змінювати стратегію стримування Росії.