ua en ru

Росія звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні

Росія звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні

Росія звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії щодо подій на Україні.

"Це є прямим результатом політики потурання з боку тих західних політиків і європейських структур, які з самого початку кризи закривають очі на агресивні дії радикальних сил на Україні, тим самим заохочуючи їх до ескалації і провокацій по відношенню до законної влади", - зазначає МЗС РФ.

"Бойовики, яких опозиційні лідери закликали до так званого "мирного наступу", б'ють і закидають камінням правоохоронців, підпалюють автомашини, розорили аптеку, напали на штаб-квартиру Партії регіонів, заблокували будівлю Верховної Ради. Депутатам висувають ультимативні вимоги. Опозиція ситуацію в своїх лавах вже не контролює. Наявна відверта наруга над правопорядком, та й просто здоровим глуздом", - констатує МЗС РФ.

Відомство закликає українську опозицію відмовитися від погроз і ультиматумів і налагодити змістовний діалог з владою з метою пошуку шляхів виведення України з кризи.