ua en ru

Росія обговорить з МОК умови участі в Олімпіаді під нейтральним прапором

Росія обговорить з МОК умови участі в Олімпіаді під нейтральним прапором Фото: Росія на Олімпіаді (wada-ama.org)

Переговори щодо умов участі російських спорстменів в Олімпіаді відбужуться 15 грудня

Олімпійський комітет Росії (ОКР) планує обговорити з Міжнародним олімпійським комітетом умови участі збірної на Олімпійських іграх під нейтральним прапором. Про це сказав глава ОКР Олександр Жуков, передає прес-служба комітету.

За його словами, найближчим часом має бути серйозне обговорення цілого ряду деталей. МОК повідомив Росії в листі, що утворив спеціальну робочу групу.

"Ми в свою чергу сформували напередодні на виконкомі ОКР групу, яка поїде в Лозанну імовірно 15 грудня, щоб провести переговори і про порядок запрошення спортсменів, і про їх екіпіровці. Сподіваємося, що персональні запрошення отримають всі наші провідні спортсмени, а не четверті-п'яті номери", - додав Жуков.

Нагадаємо, рішення про відсторонення Росії від Олімпіади 2018 року в Пхенчхані (Південна Корея) було винесено на засіданні МОК 5 грудня. Пізніше 12 грудня 2017 року Олімпійський комітет Росії (ОКР) підтримав рішення своїх спортсменів погодитися виступити на Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані під нейтральним прапором.