ua en ru

Росія обіцяє вжити заходів у відповідь на розширення санкцій США

Росія обіцяє вжити заходів у відповідь на розширення санкцій США Фото: санкції проти РФ (РБК-Україна)

У МЗС РФ підкреслили, що не сприймають "мову санкцій"

В РФ приступили до розробки заходів у відповідь на рішення США внести ще 4 росіян в санкційний список по Північній Кореї. Про це йдеться в заяві заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, опублікованій на сайті МЗС РФ.

"Заданий ще Адміністрацією Б.Обами "тренд" на послідовний розвал двосторонніх відносин продовжений. З моменту приходу в Білий дім нової команди це вже четвертий подібний ексцес", - зазначив заступник міністра.

За його словами, в такій ситуації "вкрай непереконливо звучать слова деяких американських представників "про бажання стабілізувати двосторонні зв'язки".

"Ми завжди виступали і будемо виступати на користь врегулювання наявних розбіжностей шляхом діалогу. За останні роки Вашингтона "по ідеї" мав би засвоїти, що для нас мова санкцій неприйнятна, вирішенню реальних проблем подібні дії тільки заважають. Поки, однак, не схоже, що там прийшли до розуміння настільки очевидних істин", - додали в МЗС РФ.

Тим не менш, в РФ все ще сподіваються на врегулювання ситуації.

"Все ж не втрачаємо надії, що голос розуму рано чи пізно візьме гору і наші американські колеги усвідомлять безперспективність і згубність подальшого розкручування санкційної спіралі. Тим часом приступаємо до опрацювання неминучих у цій ситуації відповідних заходів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США внесли ще 4 росіян санкційний список по Північній Кореї.