ua en ru

США внесли ще 4 росіян до санкційного списку по Північній Кореї

США внесли ще 4 росіян до санкційного списку по Північній Кореї Фото: під санкції США потрапили ще 4 росіянина (колаж РБК-Україна)

Крім того, під санкції США потрапила російська компанія "Гефест-М"

Сполучені Штати Америки внесли ще 4 росіян до санкційного списку по Північній Кореї. Про це йдеться в повідомленні департаменту Міністерства фінансів США з контролю за іноземними активами.

Повідомляється, що США внесли до санкційного списку Ірину Хьюїш, пов'язану з компанією Velmur management PTE LTD; Рубена Кіракосяна, пов'язаного з Gefest-M і Korea Tangun trading corporation; Михайла Піскліна та Андрія Сербіна.

Крім того, під санкції США потрапила російська компанія "Гефест-М" за зв'язки з торговельною корпорацією "Тангун" з КНДР. Обмеження торкнулися п'ять компаній з Китаю, дві з Намібії та дві з Сінгапуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН перевірить причетність РФ чи України до поставок ракетних двигунів до КНДР.

"Якщо є звинувачення в порушенні санкцій, то обов'язок експертів - провести власне розслідування. Вони можуть відправитися в країни, які згадуються у звинуваченнях, і вимагати допомоги", - заявив старший науковий співробітник Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI) Симон Веземан.