ua en ru

Росія несе відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом, - Мацеревич

Росія несе відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом, - Мацеревич Фото: Смоленська катастрофа (ru.wikipedia.org.)

Путін повинен взяти на себе відповідальність за те, що сталося

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Росія несе відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом, яка вбила польського президента в 2010 році. Про це передає "Польське радіо".

Також за словами Мацеревича, президентський літак Польщі, який розбився біля западнорусского міста Смоленська 10 квітня 2010 року, був знищений "двома вибухами".

Заяву Мацеревич зробив після того, як під час прес-конференції 14 грудня 2017 року президент Росії Володимир Путін заперечував попередні польські припущення про те, що президентський літак, ймовірно, був знищений вибухом в повітрі. Також Путін припустив, що "політичні інсинуації" можуть ще більше ускладнити російсько-польські відносини.

"З вуст лідера країна, яка несе відповідальність за Смоленську трагедію, такі слова дійсно шокують. Путін повинен мати мужність, щоб взяти на себе відповідальність за те, що сталося", - сказав міністр оборони Польщі.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що під час роботи комісії з розслідування Смоленської авіакатастрофи були знайдені докази, які вказують на два вибухи на борту президентського літака ТУ-154М, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом (РФ) . Мацеревіч підкреслив, що комісія Єжи Міллера, яка займалася розслідуванням Смоленської катастрофи при попередньому уряді, фальсифікувала дані отриманих експертиз, намагаючись не допустити поширення версії про вибух.

Пізніше заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Чічкочі заявив, що Росія приховує свідків у справі про Смоленську авіакатастрофу, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський і ще 95 осіб.