ua en ru

Катастрофа під Смоленськом: в Польщі заявили про докази вибухів на борту літака

Катастрофа під Смоленськом: в Польщі заявили про докази вибухів на борту літака Фото: Антоні Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Літак розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що під час роботи комісії з розслідування Смоленської авіакатастрофи були знайдені докази, які вказують на два вибухи на борту президентського літака ТУ-154М, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом (РФ). Про це повідомляє "Польське Радіо".

Мацеревич підкреслив, що комісія Єжи Міллера, яка займалася розслідуванням Смоленської катастрофи при попередньому уряді, фальсифікувала дані отриманих експертиз, намагаючись не допустити поширення версії про вибух.

"Ми маємо експертизою, вона збереглася в матеріалах комісії Міллера. І ми можемо підтвердити, що очевидним чином були ідентифіковані два вибухи. Вони точно описані: їх діаметр і місце виникнення", - сказав Мацеревич.

Нагадаємо, в кінці серпня в прес-службі МЗС Польщі заявили, що заступник міністра закордонних справ Польщі з питань східної політики Бартош Ціхоцький вручив послу Росії Сергію Андрєєву дипломатичну ноту і висловив стурбованість з приводу перешкод при доступі до місця Смоленської катастрофи.