ua en ru

Росія не виконала вимоги ЄС щодо України, - глава МЗС Швеції

Росія не виконала вимоги Євросоюзу щодо України.

Росія не виконала вимоги Євросоюзу щодо України. Про це у своєму Twitter написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (на фото).

"Виїжджаю із Тбілісі. Курс на Київ для переговорів. Там драматичний день після того, як Росія не виконала вимоги ЄС і зупинено режим припинення вогню", - повідомив Більдт.

"Вимоги ЄС були гранично ясними: мали бути повернені українській владі три прикордонні пункти пропуску, захоплені сепаратистами", - додав Більдт.

Раніше, за його словами, він поспілкувався з головою МЗС України Павлом Клімкіним про ситуацію на українсько-російському кордоні. Вони домовилися зустрітися в Києві 1 липня.

Нагадаємо, 27 червня Європейська рада на своїй сесії прийняла комюніке, згідно з яким очікував, що до 30 червня будуть відпущені всі заручники на Донбасі, включаючи представників ОБСЄ.

Крім цього, Європейська рада чекала до 30 червня домовленості щодо контрольного механізму для припинення вогню і забезпечення ефективного контролю на кордоні, повернути українській владі трьох прикордонних контрольно-пропускних пунктів - Ізварине, Довжанський, Червонопартизанськ - і початку переговорів з реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

При цьому Європейська рада підкреслювала, що буде оцінювати ситуацію і в разі необхідності готова прийняти необхідні рішення, включаючи застосування додаткових санкцій.

З 1 липня Президент Петро Порошенко припинив перемир'я на Донбасі і відновив АТО.