ua en ru

Росія не допустила ввезення в Крим великої партії м'яса української птиці

Росія не допустила ввезення в Крим великої партії м'яса української птиці
Інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і м. Севастополь не допустили ввезення в Крим великої партії м'яса української птиці.

Інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і м. Севастополь не допустили ввезення в Крим великої партії м'яса української птиці. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Зупинений вантаж, задекларований, як м'ясо птиці загальною вагою 7, 7 тонни, який прямував з ТОВ "КВБ" (Миколаїв, Україна) на адресу товариства з обмеженою відповідальністю Сімферопольського району. При огляді транспорту, встановлено наявність м'яса птиці з маркуванням ТОВ "ФудГрупп", не заявлений у ветеринарних супровідних документах. Крім того, не допущено на територію Криму інший транспорт, на борту якого перебувало близько 20 тонн м'яса птиці. Вантаж слідував з ТОВ "Автостоп довіра", м. Херсон, Україна на адресу ПП Лебідь, р. Сімферополь. При фізичному огляді виявлено м'ясо птиці виробництва ТОВ "Комплекс Агромарс", на упаковці якого відсутня дата виробництва продукту. Ще одна партія м'яса птиці вагою 3, 4 тонни, що прямувала з ТОВ "Агро Інвест Груп" (р. Дніпропетровськ, Україна) на адресу євпаторійського ТОВ "Чорномор", також виявилася проблемною. Згідно супровідним ветеринарним документам в Крим мали намір ввезти заморожене м'ясо індиків. Однак, по факту, індичатина перевозилася в охолодженому вигляді. До того ж, клейма на тушах виявилися спотворені. Наступна партія м'яса птиці, вагою 16 тонн, ТОВ "Володимир-Волинська птахофабрика" Житомирської області перевозили в нестандартних поліетиленових пакетах без маркування. Крім того, на борту транспортного засобу інспектори Управління Россільгоспнагляду виявили продукцію з датою виробництва 30. 10. 2014, не заявлену в супровідних документах", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим весь товар до ввезення заборонено, продукція повернена на територію України.

Нагадаємо, раніше Росія не допустила ввезення в Крим великої партії української курятини.