ua en ru

Росія наполягає на активізації ролі генсека ООН по справі MH17

Росія наполягає на активізації ролі генсека ООН по справі MH17 Фото: Віталій Чуркін

Росія хоче "наростити" потенціал розслідування

Росія закликає до активізації ролі генерального секретаря ООН у розслідуванні аварії Боїнг 777 у Донецькій області 17 липня 2014 р. Про це заявив постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін журналістам за підсумками засідання консультацій РБ ООН, передають РИА Новости.

"Ми закликали активізувати роль генерального секретаря (ООН), яка передбачена резолюцією 2166. Є і цілий ряд положень щодо більш глибокого залучення всіх зацікавлених сторін", - сказав він.

"Проект націлений на те, щоб наростити потенціал розслідування... і повністю задіяти той потенціал, який міститься в резолюції 2166, прийнятої за активної участі Росії", - сказав Чуркін.

"Нам, головне, зрозуміти, яку корисну роль може грати Рада безпеки (розслідуванні). Кожен повинен займатися своєю справою", - зазначив Чуркін.

Нагадаємо, увечері 20 липня пройшло закрите засідання Ради безпеки ООН, на якому обговорювався проект резолюції, внесений Росією. Чуркін заявив, що РФ виступає проти створення трибуналу для кримінального переслідування осіб, причетних до катастрофи пасажирського лайнера і підкреслив, що катастрофа Боїнга 777 на Донбасі є кримінальним злочином, а не "загрозою міжнародному миру і безпеці".

Зазначимо, раніше делегація Малайзії офіційно внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи рейсу МН17 на Донбасі.
До створення трибуналу закликали й інші країни-члени ООН - Австралія, Бельгія, Нідерланди й Україна.