ua en ru

РФ внесла в ООН свій проект резолюції по аварії Боїнга 777

РФ внесла в ООН свій проект резолюції по аварії Боїнга 777 Фото: місце аварії Боїнг 777

Для обговорення російського проекту буде скликано закриту нараду, яке відбудеться о 22:00

Російська Федерація внесла до Ради Безпеки ООН свій варіант резолюції по катастрофі Боїнг 777 на Донбасі. Зміст документа поки невідомо, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на російського постпреда при ООН Віталія Чуркіна.

Як зазначається, дипломат повідомив, що для обговорення російського проекту буде скликано закриту нараду, яка відбудеться о 22:00.

Також Чуркін нагадав, що РФ виступає проти створення трибуналу для кримінального переслідування осіб, причетних до краху пасажирського лайнера і підкреслив, що крах Боїнга 777 на Донбасі є кримінальним злочином, а не "загрозою міжнародному миру і безпеці".

"Я твердо переконаний, що в Раді Безпеки ми повинні займатися своєю справою. Одні ведуть розслідування, інші, наприклад, журналісти пишуть про все. Ми ж повинні дотримуватися Статуту ООН, міжнародного права, резолюції, яку ми прийняли раніше - 2166 - і на основі цього повинні діяти так, як повинна себе поводити Рада Безпеки", - сказав він.

"Це суперечить Статуту ООН. Ми вважаємо, що Рада Безпеки не повинна розбиратися в подібних ситуаціях", - додав Чуркін, коментуючи ініціативу створення трибуналу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко оголосив про завершення Нідерландами розслідування краху Боїнга.