ua en ru

Росія найняла американське PR-агентство через допінговий скандал

Росія найняла американське PR-агентство через допінговий скандал Фото: піарники США "відбілюватимуть" РФ заради Олімпіади

Burson-Marsteller займеться згладжуванням наслідків скандалу з допінгом

Росія найняла PR-агентство з США Burson-Marsteller, яке займеться згладжуванням і пом’якшенням наслідків допінгового скандалу. Про це повідомила американська радіостанція Public National Radio.

В ефір радіостанції був запрошений колишній партнер компанії Джин Грабовскі. На питання про те, яким чином Burson-Marsteller буде займатися згладжуванням скандалу, він відповів: "Мені невідомо, в чому полягає стратегія, однак для таких ситуацій у нашому бізнесі існує приказка. Вона включає три "F" - fowl up, fess up, fix up (помилився, визнай, виправ - ред.). Мені здається, стадія "помилилися" досить зрозуміла. І тепер час зізнатися і виправити".

Грабовскі пояснив, що в таких ситуаціях, як російський допінговий скандал, "завжди приноситься вибачення".

"Нам шкода, що ми зробили це. Це була помилка. Але після цього ти йдеш далі. Ти не застряєш на помилці", - підкреслив піарник.


"Вони пояснюють, що вони робили і що вони роблять, щоб виправити ситуацію. І це той момент, коли повертається довіра. А потім вони повинні дивитися вперед: ви можете нам довіряти; ми вивчили урок; ми рухаємося вперед. Це класика. Політики в США - і навіть за кордоном - роблять це постійно. Корпорації теж так роблять. І нації роблять так", - пояснив колишній партнер Burson-Marsteller.

Це агентство також підтвердило галузевому виданню PRWeek, що його європейський підрозділ розпочав роботу з Росією.

"Burson-Marsteller Europe консультує по низці питань, пов'язаних із комунікаціями і медіа, щодо російської участі в літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, раніше президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах допустив, що Росії через допінговий скандал можуть заборонити брати участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.