ua en ru

Глава МОК: Олімпійські ігри в Ріо можуть пройти без Росії

Глава МОК: Олімпійські ігри в Ріо можуть пройти без Росії Фото: Томас Бах допускає виключення РФ із Олімпіаді

Усе залежить від результатів розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах не виключає, що Росії заборонять брати участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Про це написав Бах у своїй статті для німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Участь російських спортсменів в Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро сильно залежить від результатів розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)", - зазначив глава МОК.


За його словами, якщо буде виявлено факти існування в РФ організованої і масштабної системи застосування допінгу у різних видах спорту, тоді МОК і міжнародним асоціаціям доведеться ухвалити "важке рішення між колективною відповідальністю та справедливістю щодо кожного спортсмена окремо".

Раніше 17 травня МОК заявив, що 31 спортсмену можуть заборонити брати участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро через позитивні допінг-проби, взяті під час Олімпіади 2008 року в Пекіні.

Нагадаємо, днями міністр спорту РФ Віталій Мутко вибачився за вживання допінгу російськими атлетами, "які намагалися обдурити нас і весь світ", а також наголосив, що відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх-2016 було б "несправедливим і невідповідним".