ua en ru

Росія погрожує наміром збивати американські ракети в Сирії

Росія погрожує наміром збивати американські ракети в Сирії Фото: російські системи ППО будуть збивати американські ракети

РФ порекомендувала США прорахувати можливі наслідки ударів по сирійській армії

Російська протиповітряна оборона (ППО) буде збивати американські ракети в Сирії, йдеться в коментарі Міністерства оборони Росії. Про це передає Slon Magazine.

Російське міністерство опублікувало коментар у відповідь на інформацію ЗМІ про можливу бомбардуванні Вашингтоном сирійської армії.

У відомстві стверджують, що удари США дадуть відповідь сирійські "ефективні системи ППО", а дальність дії російських систем "може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних літаючих об'єктів". У міністерстві підкреслили, що у систем ППО С-300 і С-400 "не буде часу з'ясовувати приналежність ракет".

"Треба реально усвідомлювати, що у бойових розрахунків російських комплексів ППО навряд чи буде час на з'ясування по "прямій лінії" точної програми польоту ракет і приналежності їх носіїв. А всі ілюзії дилетантів про існування літаків-невидимок можуть зіткнутися з прикрою реальністю", - сказав представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

Представник відомства додав, що ракетні або повітряні удари по території, контрольованій сирійським урядом, створять явну загрозу російським військовослужбовцям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія розгорнула систему ППО Сирії.