ua en ru

Росія має намір застосувати ядерну зброю в ході навчань "Захід-2017", - Мацеревич

Росія має намір застосувати ядерну зброю в ході навчань "Захід-2017", - Мацеревич Фото: Антоні Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Міністр оборони Польщі впевнений, що навчання "Захід-2017" не закінчаться 20 вересня

Російська Федерація має намір застосувати ядерну зброю в ході військових навчань "Захід-2017", а самі маневри будуть продовжені після 20 вересня. Про це в ефірі телеканалу TVP заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич.

"Навчання "Захід-2017"є не тільки найбільшими, але і найбільш агресивними і багатофункціональними з усіх навчань Росії за останні 30 років. Хотілося б відзначити, що ці маневри не закінчаться завтра (20 вересня, - ред.), а триватимуть із застосуванням ядерної зброї, яке не було включено до програми навчань", - заявив Мацеревич.

Він також підкреслив, що російська військова доктрина передбачає можливість нанесення превентивного удару по ймовірному супротивнику.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав реальну чисельність військових, задіяних у навчаннях "Захід-2017". За його даними, кількість учасників усіх заходів, які проводилися в рамках навчань, оцінюється у 120 тис. осіб.