ua en ru

Росія не виключає розширення контрсанкцій

Росія не виключає розширення контрсанкцій Фото: Андрій Білоусов

Таке рішення можливе якщо ЄС продовжить санкції проти РФ

Росія не виключає розширення контрсанкцій, якщо ЄС прийме рішення про продовження антиросійських санкцій. Про це повідомляють "Вести.Ru" з посиланням на помічника Президента Росії Андрія Білоусова.

"Я нічого не виключаю. Ми подивимося, які будуть рішення. І будемо діяти у відповідності з нашими інтересами. Ми розглядаємо досить широкий спектр дій. Не хочу називати ті заходи, які можуть бути введені. Багато чого буде залежати від позиції Євросоюзу. Я не виключаю ніяких варіантів", - заявив Білоусов.

Відзначимо, що Комітет постійних представників країн-членів Європейського союзу схвалив продовження економічних санкцій проти Росії до січня 2016 року, але питання про посилення санкцій на зустрічі не обговорювали.

Білоусов також повідомив, що Росія розглядає контрсанкціі як "заходи для реалізації наших власних інтересів в умовах, що змінилися".

"Мова не йде про те, щоб когось карати. Мова йде про те, що застосування санкцій проти Росії істотно змінює правила. Це створює певні складнощі, але, в той же час, дає і певні можливості. Ми з цього і виходимо. Буде прийматися політичне рішення. Але я припускаю, що якщо Євросоюз продовжить санкції на рік, то, природно, ми теж будемо виходити, щоб на рік продовжити свої заходи", - сказав Білоусов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія продовжить продовольче ембарго у разі збереження санкцій Європейського союзу проти Росії. Про це заявляв міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв.

Президент Росії Володимир Путін 6 серпня підписав указ про застосування окремих спеціальних економічних заходів для забезпечення безпеки. Імпорт ряду товарів з країн, які ввели санкції відносно Москви, був обмежений на рік. У відповідний список потрапили яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири і молочна продукція, горіхи та інші продукти.