ua en ru

Росія ініціює термінове засідання Ради безпеки ООН і ОБСЄ щодо ситуації на сході України, - МЗС РФ

Росія ініціює термінове розгляд ситуації, яка склалася на сході України, на Раді Безпеки ООН і ОБСЄ.

Росія ініціює термінове розгляд ситуації, яка склалася на сході України, на Раді Безпеки ООН і ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Російської Федерації (РФ) на своїй сторінці в Facebook.

"Російська сторона виносить кризову ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Російська сторона засудила застосування сили проти демонстрантів на Донбасі і висловила обурення з приводу наказу в.о. Президента України Олександра Турчинова задіяти збройні сили для придушення протестів

"Розвиток ситуації на Південному Сході України набуває вкрай небезпечний характер. Самопроголошені в результаті державного перевороту київські влади взяли курс на силове придушення народних протестів, які стали реакцією на повне ігнорування законних інтересів жителів південно-східних регіонів, прямі погрози і насильство проти всіх, хто не згоден із засиллям націонал-радикалів, шовіністичними, русофобськими, антисемітськими діями коаліції, яка запанувала в Києві за прямої підтримки США і Євросоюзу", - наголошується в заяві російського зовнішньополітичного відомства.