ua en ru

Росія і Білорусія домовилися з питань створення в 2012 р. Євразійської економічної комісії

РФ і Білорусія досягли повного взаєморозуміння з питань створення Євразійської економічної комісії, яка почне працювати з 1 січня 2012 р. замість комісії Митного союзу (КМС) Росії, Білорусії і Казахстану. Про це повідомив міністр промисловості і торгівлі РФ, спеціальний представник президента Росії з питання внесення змін у договір про КТС Віктор Христенко після зустрічі з Президентом Білорусі Олександром Лукашенко.
За словами Христенка, наступний етап інтеграції починається з 1 січня 2012 р. після набрання чинності великого пакета документів щодо формування Єдиного економічного простору. Міністр зазначив, що ці документи "зачіпають істотні фактори для уніфікації законодавства у сфері конкуренції, тарифоутворення, діяльності природних монополій і т.д.".
Зона інтеграції, додав Христенко, істотно розширюється, "залучаючи до себе не тільки рух товарів, послуг, капіталу, робочої сили". У зв'язку з цим до нового року належить вирішити завдання оновлення договірно-правової бази, поставлені Президентами країн - учасниць Митного союзу (МС).
Міністр підкреслив: "ТЗ повноцінно функціонує, не існує ніяких перешкод і бар'єрів для просування товарів з території наших країн". За оцінкою Христенко, товарообіг Білорусії, Росії і Казахстану за підсумками 2012 р. складе приблизно 110 млрд дол.