ua en ru

Росія і Фінляндія планують продовжити роботу по "Північному потоку-2"

Росія і Фінляндія планують продовжити роботу по "Північному потоку-2" Фото: Дмитро Медведєв

Новий трубопровід планується побудувати поруч із "Північним потоком-1"

Росія і Фінляндія мають намір продовжити співпрацю по "Північному потоку-2". Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв за підсумками переговорів з фінським прем'єром, передають російські ЗМІ.

"Мова йде саме про комерційний проект, хто б як не намагався його трактувати. Це нормальний бізнес-проект, саме так він і задумувався, і російською стороною, російськими компаніями, насамперед "Газпромом" і європейськими компаніями-партнерами. Саме в такому вигляді ми й хочемо його профілювати. Наскільки я зрозумів позицію мого колеги, Фінляндія також сприймає цей проект суто як комерційний", - сказав Медведєв за підсумками переговорів з фінським прем'єром.

За словами прем'єра РФ, планується продовжити співпрацю в цьому напрямі.

"І з урахуванням нашого досвіду роботи за проектом "Північний потік-1", ми маємо намір продовжити співпрацю, базуючись на цьому підході", - заявив Медведєв.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубів газу в рік від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини.

"Газпрому" буде належати 50%, BASF і E. ON, Engie, OMV, Shell - на 10% в проекті. Новий трубопровід планується побудувати поруч із "Північним потоком-1".

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак підкреслив, що "ключовим газовим проектом" 2016 року в Росії вважають "Північний потік-2".