ua en ru

"Росія повинна відійти і заткнутися", - міністр оборони Великобританії

"Росія повинна відійти і заткнутися", - міністр оборони Великобританії Фото: Гевін Вільямсон (flickr.com/number10gov)

Великобританія попереджає про неприпустимість відповіді Росії на висилку дипломатів

Шокуюча та безглузда атака на російського екс-розвідника Скрипаля і його дочку, ілюструвала зростаючу небезпеку, з якою зіткнулася Великобританія з-за використання хімічної зброї. Про це сказав міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон на виступі в Брістолі, передає ВПС.

Зокрема, говорячи про вжиті Великобританією заходи після отруєння колишнього російського розвідника, а конкретно про висилку 23 російських дипломатів, Вільямсон порадив Росії не планувати відповіді на ці заходи.

"Чесно кажучи, Росія мусить відійти і заткнутися", - відповів він на питання журналістів.

Видео: Youtube Ross Kempsell

"Ми подивимося, як Росія відповість на те, що ми зробили. Це абсолютно жорстокий і обурливий акт, який Росія влаштувала в Солсбері (отруєння колишнього російського розвідника Скрипаля – ред.). Ми на нього відповіли", - сказав Вільямсон.

Крім того, Вільямсон заявив, що загроза з боку Росії зростає, а Кремль все більше намагається підірвати ситуацію у світі, "використовує гібридні можливості" і впливає на країни у всьому світі. Тому відносини з Росією стали досить прохолодними.

"Росія, з моєї точки зору, прийняла усвідомлене політичне рішення. Часто це називається холодною війною. Я б сказав, що зараз стало виключно, винятково прохолодно", - додав глава британського Міноборони.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зажадала вислати 23 російських дипломата з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. У зверненні до парламенту Мей звинуватила російських дипломатів у шпигунстві на користь Росії. Вона додала, що "це буде найбільша висилка протягом більше тридцяти років, і це відображає той факт, що російська держава не в перший раз діяло проти нашої країни". Мей також оголосила, що Великобританія заморозить активи росіян, підозрюваних у діях, спрямованих на підрив країни.