ua en ru

Росія не дає гарантій безпеки персоналу і спостерігачам ОБСЄ в районі ДФС

Росія не дає гарантій безпеки персоналу і спостерігачам ОБСЄ в районі ДФС Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

РФ має забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО

Представники Росії на переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі не надали гарантії безпеки персоналу та спостерігачам місії ОБСЄ в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС) для здійснення ремонтно-відновлювальних робіт. Про це повідомила прес-секретар представника України на переговорах, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на свій сторінці в Facebook за результатами засідання ТКГ в Мінську.

"Незважаючи на неодноразові наполягання української сторони, делегація РФ відмовилася надати гарантії безпеки в районі Донецької фільтрувальної станції персоналу станції при здійсненні ремонтно-відновлювальних робіт та спостерігачам СММ ОБСЄ", - підкреслила вона.

Українська сторона залишається відданою Мінським домовленостям і виконує всі взяті на себе зобов'язання, вирішенню...

Опубліковано Даркою Оліфер 4 травня 2018 р.

За її словами, для миру Росія повинна припинити поставки через неконтрольовані ділянки російсько-українського кордону техніку, зброю, пальне, а також забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО. Крім цього, повинні бути створені зони безпеки під постійним наглядом СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Оліфер заявила, що ТКГ в Мінську 4 травня відзначила відновлення мобільного зв'язку приблизно на 70% території ОРДО. За її словами, це питання було ключовим під час засідання підгрупи з соціально-економічних питань.