ua en ru

Росія не втручатиметься у вибори в Німеччині, - Путін

Росія не втручатиметься у вибори в Німеччині, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Глава РФ назвав ФРН найбільшим торговельно-економічним партнером у Європі

Президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту G20 у Гамбурзі 8 липня 2017 року запевнив, що Росія не має наміру втручатися у парламентські вибори в Німеччині, які відбудуться у вересні. Про це повідомляє DW.

"Ми і в США не втручалися, навіщо нам ще тут створювати якісь проблеми? У нас добрі відносини з Німеччиною. Це наш найбільший торговельно-економічний партнер як країна в Європі", - зазначив Путін.

Він також повідомив про встановлення під час зустрічі на полях саміту особистих стосунків із президентом США Дональдом Трампом, і домовленість, що РФ і США не матимуть невизначеностей у відносинах, які призводять до звинувачень про втручання у внутрішні справи.

"Ми домовилися про те, що ситуацій невизначеності, особливо в майбутньому, не повинно бути в цих сферах. Це має прямий стосунок до кіберпростору, інтернет-ресурсів", - розповів Путін.

За його словами, Росія і США створять робочу групу з кібербезпеки.

Коментуючи призначення Держдепартаментом США спеціального представника щодо України Курта Волкера, глава РФ висловив сподівання, що той підтримуватиме контакт зі всіма зацікавленими у врегулюванні конфлікту сторонами.

Нагадаємо, раніше на зустрічі з президентом США Трампом глава Росії Путін заперечував свою причетність до втручання у вибори в США.