ua en ru

Росія буде вимагати включити погашення боргу України в програму МВФ

Росія буде вимагати включити погашення боргу України в програму МВФ Фото: глава Мінфіну РФ Антон Силуанов

Глава Мінфіну РФ зазначив, що з боку України Росія не отримувала ніяких прийнятних пропозицій

Росія буде наполягати на включенні умов погашення боргу перед РФ на 3 мільярди доларів у програму допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україні. Про це заявив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов, передає РИА Новости.

"(Діалог складається — ред.) поки ніяк. У нас не було діалогу на рівні міністрів фінансів. На жаль, його і немає. Незважаючи на те, що ми, як кредитори, самі пропонували умови реструктуризації тримільярдного боргу України. Україна на них ніяк не відреагувала. З боку України ми не отримували жодних прийнятних пропозицій. Були технічні переговори, на яких були запропоновані умови реструктуризації гірше, ніж для комерційних кредиторів. Абсурд якийсь", — сказав російський міністр.


"Ми, як суверенний кредитор, зараз, при підготовці нової уточненої програми надання МВФ кредитів Україні, будемо відстоювати інтереси включення в цю програму зобов'язання України перед Росією... Якщо цього не буде зроблено, як ми можемо підтримати таку програму фонду?", — додав Силуанов.

Нагадаємо, наприкінці квітня міністерство фінансів РФ дав новому уряду України час тверезо оцінити ситуацію і почати добросовісні переговори щодо сплати боргу в 3 мільярди доларів.