ua en ru

Росія блокує пропозиції щодо розширення місії ОБСЄ на кордоні, - МЗС України

Росія блокує пропозиції України та інших країн щодо розширення місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні. Про це в ході брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

В рамках постійної Ради ОБСЄ триває розробка рішення щодо продовження роботи мандата місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково". Очікується, що мандат буде продовжено на три місяці, до 30 червня.

"Як і раніше, російська сторона, на жаль, блокує пропозиції України та інших країн-учасниць ОБСЄ про розширення спостереження з боку ОБСЄ на всі пункти пропуску російсько-українського державного кордону. Ми вважає, що угода Росії на розширення такого спостереження продемонструвало готовність російської сторони на практиці, а не на словах впливати на повне виконання мінських домовленостей та вживати дієві заходи по запобіганню потрапляння на територію України незаконних збройних формувань, техніки, найманців і терористів", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер повідомив, що Росія гарантувала забезпечення вільного доступу для спостерігачів ОБСЄ на сході України для моніторингу перемир'я.