ua en ru

Росія активізувала діяльність в акваторії Азовського моря, - розвідка АТО

Росія активізувала діяльність в акваторії Азовського моря, - розвідка АТО Фото: ілюстративне фото (bmpd - LiveJournal)

Метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Україною російського судна "Норд"

Російська Федерація активізувала діяльність в акваторії Азовського моря. Про це з посиланням на інформацію розвідки повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Розвідка штабу Антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією розвідки, у вказаному районі відзначається проведення низки заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями та допоміжними суднами.

Такі дії Росії, як зазначається, можуть бути пов'язані із діями у відповідь на затримання в акваторії Азовського моря українськими прикордонниками риболовецького судна "Норд".

"Штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключає підготовку подібних провокацій й в акваторії Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

Прес-центр штабу АТО повідомляє: Розвідка штабу Антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що корабель морської охорони Держприкордонслужби в частині українських вод Азовського моря 25 березня затримав риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором Російської Федерації (РФ).

Зазначимо, наразі капітану судна "Норд" Володимиру Горбенко повідомлено про підозру за незаконний рибний промисел.