ua en ru

У Росії на золотодобувній шахті стався обвал, є жертви

У Росії на золотодобувній шахті стався обвал, є жертви Фото: рятувальники на золотодобувній шахті

Обвалення сталося на глибині 700 метрів

У Росії на золотодобувній шахті в Челябінській області стався обвал породи на глибині 700 метрів, внаслідок чого загинуло щонайменше двоє людей. Про це повідомляє сайт обласного управління Слідчого комітету РФ.

За попередніми даним, після обвалення породи на золотодобувній шахті в Пластовському районі з неї було евакуйовано 166 гірників.

"Доля трьох людей поки невідома. Обвалення сталося на глибині 700 метрів. Рятувальники приступили до пошукових робіт. На територію шахти прибули також пожежно-рятувальні розрахунки і бригади "швидкої" допомоги", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в Челябінській області Слідчий комітет завів кримінальну справу після загибелі двох робітників при обвалі на шахті "Центральна", що належить групі компаній "Южуралзолото". Зокрема справу порушено за підозрою в порушенні на підприємстві правил охорони праці (ч. 3 ст. 143 КК РФ).

Нагадаємо, в результаті обвалу на вугільній шахті в провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю 10 березня 2017 року під землею опинилися заблокованими 17 осіб.