ua en ru

У Росії журналістам всіх американських ЗМІ хочуть заборонити відвідувати Держдуму

У Росії журналістам всіх американських ЗМІ хочуть заборонити відвідувати Держдуму Фото: ЗМІ (flickr.com/european_parliament)

На даний момент журналісти іноземних ЗМІ отримують акредитацію, яка дає їм вільний доступ до парламенту, в МЗС

В Російській Федерації журналістам усіх американських ЗМІ хочуть заборонити відвідувати Держдуми РФ. Про це заявила глава комітету Держдуми РФ з регламенту та контролю Ольга Савастьянова, повідомляють "РИА Новости".

Так, в Держдумі хочуть заборонити відвідувати нижню палату журналістам всіх американських ЗМІ.

За словами Савастьянової, в понеділок, відповідний проект постанови буде обговорюватися на комітеті з регламенту, у вівторок його внесуть на розгляд ради Держдуми РФ, а в середу - на пленарне засідання нижньої палати.

"Ми своїм рішенням, виносячи це на розгляд Ради Держдуми і на пленарне засідання, з одного боку, висловлюємо ставлення про неприпустимість зазіхання на демократичні цінності, свободу слова і права на отримання об'єктивної інформації", - заявила вона, зазначивши, що такі заходи стануть відповіддю на позбавлення журналістів RT акредитації в конгресі США.

Як зазначається, на даний момент журналісти іноземних ЗМІ отримують акредитацію, яка дає їм вільний доступ до парламенту, в МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки закликають Росію не застосовувати закон про ЗМІ - "іноземних агентів" для подальшого обмеження діяльності засобів масової інформації та свободи самовираження.

Відзначимо, 25 листопада президент РФ Володимир Путін підписав закон про ЗМІ - "іноземних агентів". Мова йде про зміни до закону про ЗМІ, згідно з яким іноземні ЗМІ можуть бути визнані такими, що виконують функції іноземного агента. У такому разі до ЗМІ-іноагента будуть застосовуватися ті ж самі положення закону, як у випадку з некомерційними організаціями, визнаними іноземними агентами.