ua en ru

У РФ заявили про затримання в Москві та Дагестані членів "сплячого осередку" ІДІЛ

У РФ заявили про затримання в Москві та Дагестані членів "сплячого осередку" ІДІЛ Фото: бойовик ІДІЛ (YouTube screenshot)

В антитерористичному комітеті РФ вважають, що затримані готували резонансні теракти

Російський Національний антитерористичний комітет (НАК) заявив про затримання в Москві і Дагестані чотирьох членів "сплячого осередку" терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє РБК.

Згідно з повідомленням НАК, 13 і 14 жовтня усі четверо затриманих є вихідцями з Дагестану і дали свідчення про зв'язки з емісарами ІДІЛ.

Крім того, вони повідомили про підготовку ними терористичних актів із застосуванням саморобних вибухових пристроїв і холодної зброї на території Дагестану в місцях масового скупчення людей під час проведення великих громадських заходів, а також вчинення замахів на життя співробітників правоохоронних органів і військовослужбовців.

Також в антитерористичному центрі заявили, що виявили в Махачкалі двох криївок, де були три готові до застосування саморобні вибухові пристрої.

Нагадаємо, у серпні 2017 терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад на поліцейських у Дагестані.