ua en ru

У РФ заявили, що доля Криму визначена "остаточно та безповоротно"

У РФ заявили, що доля Криму визначена "остаточно та безповоротно" Фото: у РФ не хочуть обмінювати АРК на зняття санкцій

РФ не планує вступати в жодні угоди щодо майбутнього Криму

Росія не має наміру вступати в жодні угоди щодо майбутнього Криму, його доля визначена остаточно і безповоротно. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич, коментуючи пропозицію низки конгресменів США пов'язати тему зняття санкцій зі статусом півострова, передає РИА Новости.

До конгресу США надійшла пропозиція про зняття "обмежувальних заходів" проти Росії, якщо Москва погодиться "повернути" Крим під контроль влади України.

"Пропозиція" обміняти "зняття санкцій на Крим, із яким виступили конгресмени США, - це свого роду класика, що демонструє погляд американського правлячого класу на увесь інший світ", - зазначив Клінцевич.


"Тут і віра у всесилля санкцій саме тому, що вони американські, і небажання зрозуміти, що далеко не все продається і купується, і прагнення попутно надути контрагента, пропонуючи обміняти те, що не має ціни, на пучку тютюну", - додав він.

"Наша відповідь на подібні пропозиції може бути тільки одна. Росія не має наміру вступати ні в які угоди щодо майбутнього Криму. Його доля визначена остаточно і безповоротно", - резюмував Клінцевич.

Нагадаємо, у Палаті представників Конгресу США зареєстровано новий законопроект, який визначає позицію США з приводу нелегальної окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує нові методи для надання допомоги Україні.