ua en ru

У Росії можливого організатора теракту в метро пов'язують із Туреччиною

У Росії можливого організатора теракту в метро пов'язують із Туреччиною Фото: Аброр Азімов двічі відвідував Туреччину

У 2016 році підозрюваний Азімов двічі літав до Туреччини по російському паспорту

Затриманий Федеральною службою безпеки РФ у Підмосков'ї Аброр Азімов, підозрюваний в організації теракту в метро Санкт-Петербурга, у 2016 році двічі відвідував Туреччину. Причому другий раз він повернувся в Росію через Сеул, передає "Фонтанка".

За даними видання, Азімов народився в місті Джалалабаді - другому за величиною місті Киргизстану, розташованому за 200 км від Оша. Зазначено, що не пізніше 2016 року він одержав російське громадянство, ймовірно, в консульстві РФ у Киргизстані.

"У 2016 році Азімов двічі літав до Туреччини по російському паспорту: перший раз у березні, коли три дні провів у Стамбулі, другий раз - у жовтні. При цьому в жовтні він повертався в Росію незвичайним шляхом - через Сеул і Владивосток", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 квітня ФСБ Росії затримала Азімова в Одинцовському районі Підмосков'я, при цьому на опублікованій ФСБ оперативній зйомці видно, як у нього вилучають пістолет. Крім того, під час затримання у нього вилучили патрони, мобільний телефон і дроти.

Вибух у метро Петербурга стався вдень 3 квітня. В результаті теракту загинуло 15 осіб, включаючи терориста-смертника. Кілька десятків людей отримали поранення. Того ж дня на станції метро "Площа Повстання" знайшли інший вибуховий пристрій, який вдалося знешкодити.

Особу передбачуваного терориста-смертника було встановлено, Слідчий комітет РФ повідомив, що ним був етнічний узбек, уродженець міста Ош у Киргизстані Акбраджон Джалілов, який приблизно рік нелегально перебував на території Туреччини, і був депортований звідти за кілька місяців до теракту.