ua en ru

У США заявили, що РФ не вдалося вплинути на волевиявлення американців

У США заявили, що РФ не вдалося вплинути на волевиявлення американців Фото: у США вважають, що РФ не вдалося вплинути на результат виборів

У день виборів у Сполучених Штатах не спостерігалося підвищеного рівня шкідливої кібер-активності

Росії не вдалося вплинути на перебіг президентських виборів у США. Про це заявив високопоставлений американський чиновник у заяві, опублікованій в The New York Times.

"Кремль, ймовірно, очікував, що суспільний резонанс навколо розкриття інформації, який з'явився після ініційованого російським урядом оприлюднення електронних листів американських чиновників і організацій, в тому числі політичних, поставить під сумнів надійність виборчого процесу, що могло б підірвати віру в легітимність обраного президента", - пише американський чиновник

Тим не менш, за його словами, США "готові гарантувати істинність результатів виборів, які відображають волю американського народу".

Він також додав, що в день виборів Федеральний уряд не спостерігав підвищеного рівня шкідливої кіберактивності, спрямованої на зрив виборчого процесу.

Чиновник додав, що йому не відомо, чи планувала Росія подібні атаки, чи "скасувала їх після погроз влади США про заходи у відповідь".

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон має докази, що свідчать про причетність Росії до кібератак на американські системи.