ua en ru

У Росії танки обладнають "чорними ящиками"

У Росії танки обладнають "чорними ящиками" Фото: бойова машина "Армата"

"Чорні ящики" будуть фіксувати те, що відбувається з бронемашиной у разі її загоряння

У Російської Федерації мають намір оснастити танки "чорними ящиками". Зокрема ними будуть укомплектовані бойові машини "Армата", "Курганец" і "Бумеранг", повідомляють "Известия".

Як повідомляється, самописець став частиною новітньої інтелектуальної системи пожежогасіння, розробленої об'єднанням "Електромашина", зокрема, "чорні ящики" будуть фіксувати те, що відбувається з бронемашиною у разі її загоряння.

"Комплекс ППО-25, розроблений і випускається науково-виробничим нижньотагільським об'єднанням "Електромашина", може миттєво виявляти загоряння усередині машин, місце і причину їх появи, після чого самостійно гасити, регулюючи напрямок і кількість піни в залежності від сили пожежі", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, комплекс ППО-25 за рахунок використання оптико-термічних і інфрачервоних датчиків виявляє загоряння, а також визначає його розмір і місце локалізації, після чого блок управління виходячи з отриманих параметрів вибирає оптимальний режим роботи вогнегасника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами президента України Петра Порошенка, на окупованому Донбасі знаходиться більше 700 російських танків.