ua en ru

На окупованому Донбасі перебуває більше 700 російських танків, - Порошенко

На окупованому Донбасі перебуває більше 700 російських танків, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Військові РФ пройшли вглиб території України на 72 кілометри

На окупованому Донбасі перебуває більше 700 російських танків. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу CNN, повідомляє прес-служба глави держави.

"У окупованих районах Донбасу перебуває більше 700 російських танків, 1250 артилерійських систем, більше 1000 БТРів та 300-т систем залпового вогню", - заявив Порошенко, додавши, що ця величезна армія підтримується Росією, окупує території та нападає на Україну.

Крім того, Порошенко навів приклад, коли українськими військовими в серпні 2014 року було затримано 22 російських десантника, відповідаючи на запитання про те, що росіяни, включно з президентом Росії, часто говорять, що "їх нема у східній Україні".

"Ми показали їх всьому світові. Їх батьки просили мене, як президента, про помилування та їх повернення. Наприкінці дня, коли ми показали їх танки, їх посвідчення, їх уніформу, російське керівництво заявило, що вони загубились...", - сказав він.

Порошенко також додав, що вони пройшли вглиб території України на 72 кілометри, вбивали українських військовослужбовців та мирне населення, здійснюючи наступальну операцію. Такі дії президент назвав агресією. Петро Порошенко також підкреслив, що ці дані підтвердженні свідченням російських військових у суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті мінометного обстрілу Зайцевого загинув український військовий.