ua en ru

У РФ скоротилася кількість прихильників політичного курсу Путіна

У РФ скоротилася кількість прихильників політичного курсу Путіна Фото: у Росії лише 39% росіян задоволені політикою Кремля, в 2015 році показник досягав 49%

Згідно з даними, 21% росіян не задоволені загальним вектором розвитку країни

Громадяни Російської Федерації стали більш песимістично оцінювати політичний курс держави за минулий рік. Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Опитування показало, що росіяни стали більш песимістично оцінювати політику РФ і більш критично ставиться до економічної ситуації в країні. Громадяни РФ більше не відчувають поліпшення свого соціального самопочуття.


Згідно з даними, 21% громадян РФ не задоволені загальним вектором розвитку країни, 37% раніше схвалюють обраний Росією політичний курс, і 39% у різних питаннях по-різному ставляться до політики Кремля.

Нагадаємо, в травні минулого року, росіяни по-іншому оцінювали політичний курс РФ. Так, 49% респондентів були задоволеним їм, і лише 12% були не згодні з російським політичним вектором.

У цілому, свою життєву ситуація як позитивну оцінюють 48% опитаних, як негативну - 25%. Ще 25% заявляють як про позитивні, так і негативні моменти.

Більше половини росіян (68%) оцінюють матеріальне становище своєї сім'ї як середнє. 21% вважають, що мають низьке матеріальне становище, і тільки 12% росіян задоволені своїм достатком.

Політичній обстановці в країні дають як негативні, так і позитивні оцінки рівна частина росіян (21% і 22% відповідно).

Нагадаємо, згідно з опитуванням, 74% росіян вважають, що РФ "все добре".