ua en ru

У Росії випадково опублікували кількість військових втрат в Україні, - Forbes

У Росії випадково опублікували кількість військових втрат в Україні, - Forbes Фото: російські військові

Оприлюднено було довідку про компенсацію військовому персоналу за участь у бойових діях в Україні у 2014-2015 рр

У російську пресу, незважаючи на заборону Кремля на публікацію даних про загиблих російських військових у мирний час, потрапили відомості про реальну кількість жертв збройного конфлікту на сході України з боку РФ. Про це пише Forbes.

Так, російське видання "Ділове життя", яке робить звіти про ринки, фінанси та бізнес, ненавмисно оприлюднило кількість загиблих російських солдатів в одному з аналітичних матеріалів під назвою: "Зростання виплат військовим у 2015 році". У ньому було зазначено, скільки російських солдатів загинуло і було поранено на війні в Україні.

Цензори швидко видалили цифри, але їх встигли підхопити інші журналісти, при цьому дані залишилися у веб-архіві. Один з розділів звіту був сформульований так: "Компенсація військовому персоналу за участь у бойових діях в Україні у 2014-2015 роках".

У Росії випадково опублікували кількість військових втрат в Україні, - Forbes

"Так, для сімей загиблих військових, які брали участь у військових діях в Україні, грошова компенсація становить 3 млн рублів, а тим, хто отримав інвалідність під час бойових дій, - 1,5 мільйона рублів. Крім того, передбачено виплату контрактникам "бойових" за кожен день перебування в зоні військового конфлікту в розмірі 1800 рублів. Всього станом на 1 лютого 2015 р. вже виплачено грошову компенсацію для більш ніж 2 тис. сімей загиблих та для 3,2 тис. військових, які отримали важкі поранення і визнані інвалідами", - йшлося у видаленій статті російського видання.

Нагадаємо, у Путіна ініціатором приховування військових втрат у мирний час назвали прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Раніше в червні група юристів оскаржила у Верховному суді Росії указ Президента РФ про засекречування даних щодо загиблих у мирний час військовослужбовців.