ua en ru

У Росії розбився вертоліт з заступником генпрокурора РФ на борту

У Росії розбився вертоліт з заступником генпрокурора РФ на борту Фото: Саак Карапетян (minval.az)

Крім заступника генпрокурора Росії на борту вертольота знаходилися ще двоє людей

При катастрофі вертольота в Костромській області (Російська Федерація) загинув заступник генпрокурора Росії Саак Карапетян. Про це передає РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За попередніми даними, вертоліт AS-350 впав увечері в середу, 3 жовтня. Аварія сталася на північному заході Костромської області. Всі, хто знаходився на бортку повітряного судна, загинули.

Серед загиблих, крім заступник генпрокурора Росії, державного радника юстиції першого класу Саака Карапетяна, у вертольоті знаходились ще двоє людей.

Російські ЗМІ передають, що на момент падіння вертольота заступник генпрокурора перебував у відпустці. У Слідчому комітеті Росії зазначили, що політ виконувався за запискою-повідомленням, яка не передбачає видачі будь-якого дозволу. У зв'язку з цим точної інформації про маршрут вертольота немає.

Окремі видання передають, що вертоліт летів з Москви в Пльос, куди Карапетян прямував на полювання.

За фактом події слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб).

Саак Карапетян з 2000 року обіймав посади в Генпрокуратурі і Мін'юсті РФ. На посаду заступника генпрокурора Росії його призначили в 2016 році. Основним його напрямом було курування питань міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, 2 вересня в Афганістані розбився вертоліт з українцями на борту. На ньому знаходилися 3 члени екіпажу, які були громадянами України, та 11 громадян Афганістану.