ua en ru

У Росії проходять акції протесту, поліція затримала мінімум 60 чоловік

У Росії проходять акції протесту, поліція затримала мінімум 60 чоловік Фото: у Москві на акцію протесту "Набрид" прибули сотні співробітників правоохоронних органів

Зокрема, в Петербурзі на акції протесту затримали близько 40 осіб

В декількох містах Росії в суботу, 29 квітня, проходять акції протесту під назвою "Набрид". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням, під час акцій, організованих рухом "Відкрита Росія", вже були затримані затримали десятки осіб.

Так, в Петербурзі на акції були затримані щонайменше 40 людей, повідомляє телеканал "Дождь". Скільки всього людей брали участь в акції, поки невідомо.

Тим часом в Кемерові на акції затримали близько 20 осіб. В Іжевську, Гірничо-Алтайську і Новокузнецьку затримані організатори протестів. За даними видання "ОВС-Інфо", в цьому місті у числі відправлених у відділення поліції під час мітингу також виявилася восьмирічна дитина. Затримання почалися після того, як один з активістів дістав плакат з написом: "Набрид", а присутні почали скандувати це гасло.

Тим часом у Москві біля будівлі адміністрації президента, куди активісти збираються принести листи з вимогою до Володимира Путіна не брати участь у виборах в 2018 році, вже чергують сотні співробітників правоохоронних органів.

Ще в декількох містах, зокрема в Новосибірську, Барнаулі і Томську, акції вже відбулись.

Акції протесту також проходять в Томську, Орлі, Челябінську і Саратові.

Раніше московська поліція закликала громадян не брати участь в акції "Набрид". Як відзначає видання, в Кремлі попереджали, що протести 29 квітня призведуть до "законної реакції влади".

Нагадаємо, Петербурзі поліція затримала близько 40 учасників "прогулянки опозиції".