ua en ru

У Росії пред'явили заочне звинувачення 4 командирам ЗСУ

У Росії пред'явили заочне звинувачення 4 командирам ЗСУ Фото: Слідчий комітет Росії

Командирів ЗСУ звинувачують у "причетності до обстрілів на Донбасі"

Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив заочне звинувачення чотирьом командирам підрозділів Збройних сил України. Про це заявила в. о. керівника управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Світлана Петренко, повідомляє "РИА Новости".

Як повідомляється, слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи стосовно ряду командирів ВСУ, "причетних до обстрілів на Донбасі".

"В рамках розслідування кримінальних справ заочно пред'явлено звинувачення за статтею про організацію застосування заборонених засобів і методів ведення війни також командирам 92-ї та 72-ї окремих механізованих бригад полковникам Віктору Николюку і Андрію Соколову", - повідомила Петренко.

Крім того, аналогічне звинувачення заочно пред'явлено командира 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ, полковнику Олегу Лісовому і командувачу оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ Андрію Грищенку.

Петренко також заявила, що "агресивні дії представників ЗСУ на Донбасі вимагають уваги і рішучих дій правоохоронних органів".

"Саме тому у відповідності з нормами міжнародного та російського права СК продовжує фіксувати і розслідувати ці злочини проти миру та безпеки людства. Мова йде про геноцид і застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Слідчому комітету вже відомі імена командирів ВСУ, які віддавали накази на знищення цивільного населення", - заявила Петренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення двом командирам ЗСУ.