ua en ru

Слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення двом командирам ЗСУ

Слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення двом командирам ЗСУ Фото: слідчий комітет РФ

Слідчий комітет РФ звинувачує командирів ВСУ в обстрілі мирних жителів на Донбасі

Слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення двом командирам підрозділів Збройних сил України, які нібито "причетні до обстрілу цивільного населення на Донбасі". Про це повідомляє прес-служба слідчого комітету росії РФ.

"У ході розслідування встановлено причетність командира 10 окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ підполковника Василя Зубанича до організації 15 червня 2016 року спільно з військовослужбовцями зазначеної бригади артилерійського обстрілу з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, території населених пунктів Красногорівка та Старомихайлівка, в результаті якого постраждали два мирних жителя", - йдеться в повідомленні

Крім того, слідчий комітет РФ стверджує, що встановлена причетність командира 1 батальйону 14 окремої механізованої бригади ЗСУ підполковника Михайла Прокопіва до організації 24 і 28 березня 2016 року артилерійських обстрілів Петровського та Київського районів міста Донецька, в результаті яких постраждала мирний житель.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ завів кримінальні справи ще на чотирьох українських військових нібито за застосування "заборонених засобів і методів ведення війни" у зв'язку з подіями на Донбасі.