ua en ru

У Росії з'явився військовий інтернет

У Росії з'явився військовий інтернет Фото: військовий інтернет використовується для комунікації підрозділів Міноборони РФ

По закритому сегменту дозволено передавати секретні документи

В Російській Федерації для комунікації підрозділів Міністерства оборони створили закриту мережу, яка не з'єднана з глобальним інтернетом, пише російське видання "Известия" з посиланням на джерело в оборонному відомстві РФ.

Повідомляється, що офіційно мережа має назву "Закритий сегмент передавання даних". Підключені до неї комп'ютери захищені від "несертифікованих флешок і зовнішніх жорстких дисків", а всередині військового інтернету розгорнуто свій сервіс електронної пошти, по якій дозволена передача секретних даних, в тому числі з грифом "Особливої важливості".

"На даний час ми плануємо її (мережу, - ред.) розширювати, встановивши додаткові термінали у військових частинах та установах", - зазначило джерело і додало, що в кожній військовій частині вже стоять сервери, які шифрують і передають інформацію.

Крім того, у військовому інтернеті вже є свої сайти і домени, доступ до яких здійснюється через комп'ютери з мобільною операційною системою Збройних сил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готують відповідні кібератаки проти Росії.