ua en ru

У Росії вимагають від липець кого Roshen виплатити майже 2,7 млн доларів податків

У Росії вимагають від липець кого Roshen виплатити майже 2,7 млн доларів податків Фото: липецький Roshen (колаж РБК-Україна)

У Roshen висновок податкової вважають "неправомірним"

Управління Федеральної податкової служби (ФПС) по Липецькій області вимагає від ТОВ "Рошен" сплатити більше 150 млн рублів (2635871,24 доларів за курсом НБУ, - ред.), нарахованих за підсумками податкової перевірки компанії за 2014-2015 роки. Про це свідчить опубліковане повідомлення Roshen.

Так, торговий дім раніше отримав претензії з боку податкових органів у травні 2017 року.

Зокрема, в управлінні ФПС вважають, що ТОВ "Рошен" при виплаті дивідендів в Україні не мало права застосувати пільги, встановлені в угоді про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна між урядами Росії і України від 8 лютого 1995 року.

При цьому в ТОВ висновок податкової вважають "неправомірним" і "необґрунтованим".

"Дані претензії є спробою стягнути з корпорації додаткові податки, які були належним чином сплачені в бюджет України. Корпорація буде використовувати всі наявні правові засоби з метою захистити свої порушені інтереси", - підкреслили в Roshen.

Нагадаємо, Липецьку фабрику Roshen повністю закриють до кінця червня.

"Весь процес буде завершений десь до кінця червня. Після цього фабрика перетвориться в мертво стоїть підприємство", - сказав президент підприємства В'ячеслав Москалевський.

Також повідомлялося, що станом на 28 квітня 2017 року, на фабриці звільнено 433 співробітника.