ua en ru

Політв'язню у Росії Грибу продовжили арешт ще на 2 місяці

Політв'язню у Росії Грибу продовжили арешт ще на 2 місяці Фото: Павло Гриб (facebook/Ігор Гриб)

Українця залишили під арештом до 4 липня

Українцю Павлу Грибу, який незаконно утримується у Російській Федерації (РФ), районний суд Краснодара продовжив арешт ще на два місяці. Про це Громадському повідомив батько Павла Ігор Гриб.

За його словами, засідання суду відбулось вчора, 28 квітня, у закритому режимі.

"Як тільки побачили в залі матір і генерального консула, суддя оголосив, що засідання є закритим і їх попросили вийти", - сказав Ігор Гриб.

Батько політв'язня наголосив, що за час перебування у СІЗО у його сина значно погіршився зір.

"Враховуючи хворобу, яка є у Павла, не доводиться говорити про стан покращення... Останнім чином у Павла дуже сів зір. І на останніх допитах, коли йому давали підписувати документи, він дуже напружував очі", - сказав Ігор Гриб.

Нагадаємо, 2 березня Грибу продовжили арешт на 2 місяці до 4 травня. Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що Україна висловила протест щодо продовження арешту Грибу.

Павла Гриба в РФ звинувачують у підготовці теракту в російській школі. За версією слідства, Гриб пов'язаний з українськими націоналістами і запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі. Затримали українця наприкінці серпня 2017 року на території Білорусі.