ua en ru

Політв'язню Грибу у Росії продовжили арешт на 2 місяці

Політв'язню Грибу у Росії продовжили арешт на 2 місяці Фото: Павло Гриб (twitter.com/Mariana_Betsa)

Павла Гриба залишили під арештом до 4 травня

Українцю Павлу Грибу, який незаконно утримується у Російській Федерації (РФ), у п'ятницю, 2 березня, районний суд Краснодара продовжив арешт ще на два місяці. Про це повідомив батько ув'язненого Ігор Гриб у Facebook.

"Сьогоднішнє рішення районного суду м. Краснодар - до 4 травня залишити під арештом. Слідчий доводить про відсутність у Павла хвороби, надаючи суду довідки з такими гарними результатами, яких у сина ніколи не було. В той же час, на всі скарги сина реакції адміністрації СІЗО немає", - зазначив Ігор Гриб.

Також він додав, що необхідні для Павла ліки, які були придбані власним коштом, у СІЗО ув'язненому не дають. Скарги Павла на погане самопочуття, сильний біль в животі та шлунку, загальну слабкість не реєструються.

Батько також зазначив, що у Росії під вартою Павло Гриб перебуває рівно 6 місяців і 1 тиждень.

Рівно 6 місяців і 1 тиждень Павло знаходиться під вартою. Сьогоднішнє рішення районного суду м.Краснодар - до 4 травня з...

Опубліковано Ігором Грибом 2 березень 2018 р.

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що Україна висловила протест щодо продовження арешту Грибу та вимагає допустити до нього українських лікарів.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що українських консулів не пустили на судове засідання у справі політв'язня Павла Гриба у п'ятницю, 2 березня.

Павла Гриба в Російській Федерації звинувачують у підготовці теракту в російській школі. За версією слідства, Гриб пов'язаний з українськими націоналістами і запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі. Затримано українця було наприкінці серпня 2017 року на території Білорусі.