ua en ru

У Росії підвищать тарифи на електроенергію для компенсації поставок в ЛНР, - джерела

У Росії підвищать тарифи на електроенергію для компенсації поставок в ЛНР, - джерела Фото: Міненерго Росії

У той же час підвищення тарифів на електроенергію не торкнеться населення РФ

Для оплати поставок електроенергії до непідконтрольних Україні районів Луганської області в Росії піднімуть тарифи для російських споживачів, передає "Комерсант" з посиланням на джерела в мережевому комплексі та Міненерго РФ.

Повідомляється, що 30 квітня російський регулятор енергоринків на засіданні наглядової ради затвердить схему компенсації за поставки електроенергії в непідконтрольні Україні райони Луганської області. Зокрема, внесення даного питання до порядку денного наглядової ради "Ради ринків" ініціювало Міненерго РФ, яке пропонує списувати поставки в самопроголошену ЛНР на технологічні втрати Федеральної мережевої компанії РФ.

"Схема розмиє поставки електроенергії в ЛНР по всьому російському енергоринку. Основне навантаження через оплату тарифу ляже на всіх споживачів, крім населення",- зазначило джерело.

Також повідомляється, що при розрахунку ставки тарифу на передачу магістральними мережами ФМК буде враховуватися підвищувальний коефіцієнт на втрати в 1,1203. За деякими розрахунками, це підніме тариф Федеральної мережевої компанії на 2,5%. Схема почне діяти з 30 квітня до 31 травня 2018 року. Крім того, прогнозується, що при новій схемі російські споживачі будуть переплачувати 2-4,6 млрд рублів на рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія забезпечить підконтрольні ЛНР райони електроенергією.