ua en ru

У Росії спростовують дані про купівлю вугілля у КНДР в обхід санкцій

У Росії спростовують дані про купівлю вугілля у КНДР в обхід санкцій Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (kcna.kp)

КНДР в 2017 році мінімум три рази з допомогою Росії могла експортувати вугілля

У Росії заявили, що інформація про те, що РФ в обхід санкцій Ради безпеки ООН реекспортує північнокорейський вугілля в треті країни, не відповідає дійсності. Про це заявили в посольстві РФ в КНДР.

"Ця інформація є недостовірною. Росія не купує вугілля у КНДР і при цьому не є транзитним пунктом доставки вугілля в треті країни", - йдеться в

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомляло що Північна Корея в 2017 році мінімум три рази з допомогою Росії могла експортувати вугілля в обхід санкцій ООН.

За даними Reuters, КНДР відправляла в Росію вугілля, який згодом доставлявся в Південну Корею і Японію. Повідомляється, що північнокорейський вугілля в портах Знахідки і Холмська в Японському морі перевантажувався на інші судна для подальших поставок.

зокрема, в поставках брав участь корабель з ідентифікаційним номером UAL Ji Bong 6, який згадується Мінфіном США в санкционных списках. В США стверджують, що судно завантажила вугілля в північнокорейському порту Вонсан і доставила його в Холмськ 5 вересня 2017 року.