ua en ru

У Росії опозиція планує провести акції протесту в 80 містах

У Росії опозиція планує провести акції протесту в 80 містах Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Захід заплановано в Санкт-Петербурзі

Глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, який знаходиться під адміністративним арештом за заклик до несанкціонованих акцій, закликав свої штаби в 80 містах Російської Федерації організувати пікети по всій країні 7 жовтня. Про це повідомляє РБК.

За словами Навального, захід заплановано в Санкт-Петербурзі, на Марсовому полі.

"Заявку на проведення цього заходу надійшла досить давно - ще на тому тижні. Оскільки ця акція не була узгоджена, було направлено відповідне повідомлення організаторам. Спроби її організувати і провести теж будуть незаконними", - радник голови Комітету з питань законності, правопорядку і безпеки РФ Іван Краснов.

За його словами, у правоохоронних органів у даній ситуації будуть підстави, щоб "вживати заходів щодо недопущення або припинення цієї акції".

Також зазначено, що навальний і його прихильники також подали заявку на мітинг на Пушкінській площі в Москві, однак отримали від влади міста відмова. Тоді опозиціонер РФ закликав своїх прихильників прийти "на будь-яку точку Тверській вулиці".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Москві в ході мітингу проти цензури в інтернеті були затримані 22 людини, у тому числі чотири журналіста.