ua en ru

У Росії схвалили закон про заборону грошових переказів в Україну через міжнародні системи

У Росії схвалили закон про заборону грошових переказів в Україну через міжнародні системи Фото: Рада Федерації Росії

Перекази в Україну можливі лише через російських операторів платіжних систем

Рада Федерації Росії схвалила закон про заборону грошових переказів з РФ в Україну через міжнародні платіжні системи. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Згідно із законом, у разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем, транскордонні перекази грошей, без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, у тому числі іноземних, будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури, прямо або опосередковано контролюються РФ", - йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що банк Росії повинен буде розміщувати на своєму офіційному сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ. Передбачені законом обмеження будуть застосовуватися з дня розміщення регулятором таких відомостей.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні сьогодні, 29 березня, планує затвердити план застосування санкцій до російських банків з часткою держави, які працюють в Україні.