ua en ru

У Росії не знайшли в словах кандидата в президенти про Крим закликів до "сепаратизму"

У Росії не знайшли в словах кандидата в президенти про Крим закликів до "сепаратизму" Фото: Ксенія Собчак (ksenia-sobchak.com)

ФСБ провела лінгвістичну експертизу висловлювань Собчак

Федеральна служба безпеки Росії не знайшла в словах кандидата в президенти Ксенії Собчак про окупований Крим закликів до "сепаратизму", передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що співробітники ФСБ провели лінгвістичний аналіз заяв Собчак і не виявили закликів до порушення "територіальної цілісності Росії".

"Я цю інформацію знаю. Я не згоден з цим", - заявив депутат Держдуми від КПРФ Валерій Рашкін, який направляв депутатські запити по висловлюванням Собчак до ФСБ та російської Генпрокуратури.

Нагадаємо, раніше Собчак заявляла, що прокуратура перевіряла її висловлювання про статус Криму. 24 жовтня 2017 року на прес-конференції вона назвала Крим українським і підкреслила, що анексія півострова в 2014 році суперечить міжнародному праву.

"З точки зору міжнародного права, Крим - український", - зазначила Собчак. Незабаром її слова прокоментували в Кремлі, назвавши таку заяву "неправильною по суті і формі".