ua en ru

У Росії розпочалося чергове засідання суду над Савченко

У Росії розпочалося чергове засідання суду над Савченко Фото: Надія Савченко

Суд доручив встановити чи переходила Савченко кордон Росії з 18 по 23 червня 2014 року

В Донецькому міському суді Ростовської області (Російська Федерація) сьогодні, 15 лютого 2016 року, розпочалося чергове засідання суду над українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко. Про це повідомляє "Медіазона".

"Новіков каже, що у нього клопотання в зв'язку з неправдивими свідченнями слідчого Маньшина. В суді Маньшин говорив, що йому не повідомляли про затримання Савченко, тоді як в справі є документи, що розповідають про її затримання 23 червня в районі Кантемирівки. Захисник просить дозволу оголосити ці документи, прокуратура проти, але суд дозволяє. Оголошується доручення, спрямоване на адресу ФСБ 13 березня 2015 року з проханням уточнити, чи переходила Савченко кордон Росії з 18 по 23 червня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, на попередньому засіданні, 10 лютого 2016 року, на суді продовжився допит слідчого Дмитра Маньшина, який в 2014 році першим із співробітників Слідчого комітету РФ допитував її у Воронежі, офіційно її затримав і звертався з клопотанням про арешт до суду.

Крім того, захист клопотав про виклик на судове засідання по справі льотчиці Надії Савченко українських військовослужбовців, які підтверджують, що російські журналісти загинули від обстрілу ВСУ. Разом з тим, суд відхилив дане клопотання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вивезенням Савченко в РФ керував помічник Суркова.